Med riktig pleie kan dyre og flotte dress-skjorter vare i mange, og vi anbefaler at du følger pleieinstruksjonene nedenfor. Vi anbefaler vask og pressing før første gangs bruk.

Alternativ nr. 1: Profesjonell klesvask

Ditt lokale renseri er et flott alternativ. Dette vil resultere i minimal krymping og du vil slippe å måtte ta frem strykebrettet. Dette er imidlertid ikke “rens”, da renseriet vil bruke vann og vaskemiddel, med mindre du spesifikt ber om at skjorten skjorten tørrenses.

Alternativ nr. 2: Vask hjemme

Vi anbefaler kaldvask for mørkere stoffer, men lunkent eller varmt vann er greit for hvite skjorter eller lysere farger. For å redusere sjansene for krymping anbefaler vi å la skjorten lufttørke på en solid kleshenger. Hvis du bruker tørketrommel anbefaler vi lav varme, og du bør ta ut skjorten mens den fremdeles er litt fuktig. Uansett hvilket alternativ du velger, er det best å stryke skjorten mens den fremdeles er fuktig. Dette gjør strykingen lettere og gir mindre krymping.

Noen stoffer har spesielle vaskeinstruksjoner (vanligvis skjorter som ikke er 100% bomull), så sørg for å se på vaskeinstruksjonene på skjorten din for informasjon om dette.

Krymping/strekking og andre hensyn

  • De fleste tekstiler krymper med 1-3% under de første vaskene. Dette er normalt og er å forvente. På grunn av dette er det viktig å vurdere passformen slik det er etter minst én vask.
  • Krymping av stoffet er mest merkbart i “lengde”-områdene (ermer, krage, den totale lengden).
  • Hvordan du behandler en skjorte kan ha betydelig innvirkning på hvor mye den krymper. Hverdagslige stoffer er ofte mer utsatt for mye krymping hvis de håndteres på feil måte (som for eksempel tørking i tørketrommel med høy varme).
  • Vi har sett et økende antall renserier strekke skjorter under presseprosessen. Hvis du merker at en skjorte virker større etter en tur til renseri, kan det lønne seg å spørre renseriet om presseprosessen.

Andre viktige tips

  • Fjern kragepinnene før du vasker eller stryker.
  • Forhåndsbehandle flekker eller varsle renseriet om flekker.
  • Heng skjorten din på en trebøyle når den ikke brukes.
  • Prøv å ikke la skjorter ligge i skittentøyskurven for lenge. Kroppsfett kan absorberes i skjorten, noe som resulterer i gulfarging rundt kragen.

Du kan også like: